Tuin De Hoveniers logo carbon zwart

Investeer in een tuinarchitect

tuintips tuinarchitect tablet De Hoveniers tuin tuinontwerp

Wil je het hele jaar door genieten van een prachtige tuin? En dit jaren aan een stuk? Dan raden we zeker aan om te werken met een tuinarchitect. Uiteraard kan je als handige Harry met groene vingers je tuin zelf aanleggen. Maar de kans is heel groot dat je fouten maakt die je achteraf moet rechtzetten. Het uiteindelijke kostenplaatje ligt dan vaak hoger.

Wist je trouwens dat een professioneel ontworpen en aangelegde tuin de waarde van je huis verhoogt met 5 tot 15%? Het is de investering dus meer dan waard. Enkele voordelen van werken met een tuinarchitect vind je hieronder:

  • Een tuinarchitect werkt een plan uit en houdt rekening met al je wensen, budget, onderhoudseisen, de bloeitijden van planten, kleurencombinaties en ruimtelijke effecten.
  • Een professionele tuinarchitect presenteert zijn plan in 3D en op verschillende tijdstippen van het jaar. Dit is iets dat je moeilijk zelf kunt inschatten wanneer je je tuin zelf aanlegt.
  • Zowel in de voorbereidende fase als tijdens de eigenlijke tuinaanleg heb je bovendien met een tuinarchitect een klankbord die alles in goede banden helpt leiden.

Is er een verschil tuinarchitect en tuinaannemer? Ja! In principe geldt er bij tuin(her)aanleg dezelfde rolverdeling als bij gewone architect en aannemer. De architect tekent het plan, de aannemer voert het uit. Bij De Hoveniers bieden we beide opties aan in house aan. Dat maakt het eens zo makkelijk voor jou.

Meer handige
tuintips

Ben je helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan in jouw tuin? Lees snel onze andere tips en wordt een echte tuinexpert.