Tuin De Hoveniers logo carbon zwart

Een onkruidvrije tuin

Tuintips onkruidvrije tuin De Hoveniers Tuin tuinonderhoud

Onkruid is vervelend. Niet alleen verstoort het de uitstraling van je tuin, het verstikt ook nog eens andere planten. Onkruid verwijderen vinden vele mensen echter een vervelend klusje. Maar hoe langer je het uitstelt, hoe meer werk je uiteindelijk hebt. We helpen je graag met een paar handige tips.

  • Voorkomen is beter dan genezen. Integreer in je tuin dus preventieve voorzorgsmaatregelen tegen onkruid. Denk bijvoorbeeld aan bodem bedekkende planten (waar planten groeien, groeit geen onkruid) of antiworteldoeken.
  • Controleer vooral in het voorjaar je tuin op onkruid. Dan zijn de onkruidplantjes nog klein en de wortels nog niet diepgeworteld.
  • Om onkruid te bestrijden kan je kiezen voor een onkruidbestrijdingsmiddel of een onkruidbrander. Maar de beste manier? Dat is nog steeds manueel. Met een schoffel, onkruidwieder, wiedvork, penwortelsteker, handschoenen en … veel tijd krijg je de beste resultaten.

Meer handige
tuintips

Ben je helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan in jouw tuin? Lees snel onze andere tips en wordt een echte tuinexpert.