Tuin De Hoveniers logo carbon zwart

Onderhoud je terras

Tuintips Onderhoud terras De Hoveniers Tuin tuinwerken tuinonderhoud borstel

Het onderhouden van je tuin beperkt zich niet uitsluitend tot het groen. Vergeet zeker niet de nodige aandacht te besteden aan je het onderhoud van je terras. Voor het schoonmaken terrastegels en het uitvoeren van een grondig terras onderhoud raden we de volgende stappen aan:

  1. Ten eerste verwijder je het losliggend vuil van het terras met een gewone borstel
  2. Verwijder nu het onkruid met een speciale onkruidbezem
  3. Spuit tenslotte een groene aanslagverwijderaar op je terras. Doe dit enkel bij droog weer toe. De meeste aanslagreinigers raden namelijk aan om minimaal 8 uur in te laten trekken. Voor hout is een mengsel van warm water, soda en groene zeep beter geschikt om de groene aanslag te verwijderen.

Let op,een hogedrukreiniger raden we af om je terras proper te maken. Natuurlijk ben je hiermee sneller klaar, maar het heeft vooral nadelen. Je spuit namelijk de voegen uit het terras waardoor de stenen verzakken. Verder kan de hogedrukreiniger ook je tegels beschadigen waardoor de structuur van de steen meer open wordt en mossen en algen juist dieper in de steen komen te zitten.

Een veel gebruikt middel om de groene aanslag op het terras te reinigen is chloor of schoonmaakazijn. Ook hiervan zijn we geen fan. Beide producten zijn namelijk schadelijk voor andere planten. Bovendien tast het soms het zuur van natuursteen aan waardoor je witte vlekken krijgt.

Meer handige
tuintips

Ben je helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan in jouw tuin? Lees snel onze andere tips en wordt een echte tuinexpert.